Επιλογή εταιρείας binary options

Επιλογή εταιρείας binary optionsΜε τόσες πολλές εταιρείες δυαδικών δικαιωμάτων (binary options), η επιλογή μπορεί να αποδειχθεί δύσκολο έργο. Όπως συνήθως συμβαίνει με όλες τις μορφές οικονομικής επένδυσης, όσον αφορά τα χρήματα σας, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η εταιρεία που θα επιλέξετε, είναι καλά οργανωμένη, οικονομικά υγιής και είναι σε θέση να σας παραδώσει τις κατάλληλες συνθήκες εμπορίας.

Πώς όμως μπορείτε να επιλέξετε την σωστή εταιρεία binary options; Για να σας βοηθήσουμε να κάνετε την καλύτερη επιλογή, θα σας τονίσουμε κάποια στοιχεία σε σημαντικούς τομείς, που θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας, όταν αποφασίσετε με ποια εταιρεία θα πορευθείτε.

Όταν ενημερωθείτε και ξέρετε τι ψάχνετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο της σύγκρισης των binary options εταιρειών, για να εμβαθύνετε περισσότερο στα χαρακτηριστικά που σας ταιριάζουν, πριν το άνοιγμα του λογαριασμού σας.

Επιλέγοντας μια εταιρεία δυαδικών δικαιωμάτων

Είναι ζωτικής σημασίας να είστε ευχαριστημένοι με την πλατφόρμα συναλλαγών που προσφέρει η εκάστοτε εταιρεία (μεσίτης) binary options, διότι αυτή θα χρησιμοποιηθεί για την διεξαγωγή των συναλλαγών σας. Οι περισσότερες εταιρείες προσφέρουν web-based (διαδικτυακές) πλατφόρμες οπότε μια γρήγορη σύνδεση στο ίντερνετ είναι απαραίτητη εάν πρόκειται για εμπόριο με ακρίβεια. Φυσικά, θα πρέπει και οι διακομιστές (server) των εταιρειών binary options να είναι γρήγοροι, διότι δεν θα θέλετε να καθυστερούν οι διαδικασίες, και να σας «κρεμάσουν”, όταν επενδύετε σε μια συναλλαγή.

Πολλές από τις εταιρείες binary options (δυαδικές επιλογές ή δικαιώματα) που θα συναντήσετε, προσφέρουν την πλατφόρμα συναλλαγών SpotOption. Πρόκειται για μία off the cell (εκτός από το ράφι) πλατφόρμα, που έχει αναπτυχθεί για την λιανική δυαδική βιομηχανία, και την οποία θα συναντάτε πολύ συχνά. Είναι γενικά αξιόπιστη και εξελίσσεται συνεχώς, όχι μόνο στο να εξυπηρετεί τις ανάγκες των εταιρειών αλλά και των πελατών, που επιθυμούν να διεκπεραιώσουν μια χρηματοοικονομική συναλλαγή.

Από τις πλατφόρμες συναλλαγών που προσφέρονται γενικά, άξιες μνείας είναι οι πλατφόρμες των εταιρειών 24option και Anyoption. Η 24option χρησιμοποιεί την πλατφόρμα συναλλαγών Techfinancials, ενώ η Anyoption έχει αναπτύξει την δική της πλατφόρμα. Και οι δύο είναι καλά μελετημένες και προσφέρουν το αναμενόμενο εύρος των μηχανισμών διαπραγμάτευσης. Είναι ενδιαφέρον, ότι και οι δύο, προσφέρουν από κινητό ή ταμπλέτα, πλατφόρμες συναλλαγών, οι οποίες σας επιτρέπουν το εμπόριο ακόμα και αν είστε σε κίνηση.

Περιουσιακοί τίτλοι και εμπορικές συναλλαγές

Όσο η αγορά των δυαδικών δικαιωμάτων (binary options) ωριμάζει ως μέθοδος οικονομικής διαπραγμάτευσης, οι εταιρείες προσφέρουν τέτοιες και για τους περιουσιακούς τίτλους. Είναι πια δυνατό, να διαπραγματεύεστε οποιονδήποτε περιουσιακό τίτλο μέσα από έναν μεσίτη-εταιρεία binary options. Οι εταιρείες τείνουν να καλύπτουν τους κυριότερους δείκτες όπως (DOW, NASDAQ, FTSE, CAC κ.α.) και τα πιο ευρέως γνωστά «ζεύγη” νομισμάτων (EUR/USD, GBP/USD, USD/JPY, USD/CHF κτλ).

Αν και είναι πολύ καλό να έχετε επιλογές, εκτός αν έχετε συγκεκριμένη ανάγκη για να συναλλαχθείτε με ένα περιουσιακό τίτλο που σας ανήκει, μην αφήσετε την επιλογή να επηρεάσει την κρίση σας. Υπάρχουν αρκετές αγορές που προσφέρουν οι εταιρείες (brokers), που μπορείτε να συναλλαχθείτε και τις πιο αξιόπιστες μπορείτε να τις βρείτε στην ιστοσελίδα μας.

Συναλλαγές και χρονικά όρια

Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για να σκεφτείτε. Ενώ όλοι οι brokers (εταιρείες) έχουν την τάση να προσφέρουν ωριαίες ή συναλλαγές που λήγουν στο τέλος της ημέρας, υπήρξε μεγάλη απαίτηση για πιο «προσαρμοσμένες” συναλλαγές. Τώρα πια είναι δυνατό να συναλλαχθείτε, σε μια σειρά από βραχυπρόθεσμες συμβάσεις στις περισσότερες πλατφόρμες δυαδικών δικαιωμάτων (binary options).

Μπορείτε να συναλλαχθείτε με χρονικό όριο από 30 δευτερόλεπτα (και πάνω), εφόσον το επιθυμείτε. Μάλιστα, ορισμένες εταιρείες προσφέρουν πολύ καλές αποδόσεις και μεγαλύτερες πληρωμές, από τα συνήθη συμβόλαια (με μεγαλύτερα χρονικά όρια).

Παρότι ο πειρασμός είναι μεγάλος σε βραχυπρόθεσμες συναλλαγές, δεδομένης της μικρής αναμονής για κέρδη ή ζημίες, δεν είναι και ο καλύτερος τρόπος συναλλαγών. Θα πρέπει με τις στρατηγικές που επιλέγετε να αισθάνεστε άνετα και να μην μεγιστοποιείτε το ρίσκο. Παρότι δεν προτείνονται οι βραχυπρόθεσμες συναλλαγές 30 δευτερολέπτων, δεν σημαίνει ότι είναι και λάθος να τις ακολουθείτε. Εξαρτάται πάντα από το πόσο καλά γνωρίζετε τι κάνετε.

Υποστήριξη πελατών

Η βιομηχανία των δυαδικών δικαιωμάτων (binary options) αναπτύσσεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια. Συνήθως οι εταιρείες (μεσίτες) όσο μεγαλώνουν, παραβλέπουν τον τομέα της εξυπηρέτηση πελατών. Ευτυχώς, το σενάριο αυτό δεν ισχύει για το μεγαλύτερο ποσοστό εταιρειών binary options, οι οποίες σέβονται τον πελάτη και του δίνουν την πρέπουσα προσοχή που απαιτείται. Εφόσον ακολουθείτε τους κανόνες καλό θα είναι να διαβάζετε τα «ψιλά γράμματα» των όρων και προϋποθέσεων της εταιρείας που επιλέξατε π.χ. για την ανάληψη, πριν κάνετε κάποιο παράπονο.

Γενικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στον λογαριασμό σας, όποιο νόμισμα είστε πιο εξοικειωμένος. Συνήθως υποστηρίζονται το δολλάριο (USD), η αγγλική λίρα (GBP) και το ευρώ (EUR). Εξωτικά νομίσματα δεν υποστηρίζονται, αλλά καλό είναι πριν εγγραφείτε σε κάποια εταιρεία, να ελέγξετε τα νομίσματα που προσφέρονται.

Οι περισσότεροι μεσίτες (εταιρείες) παρέχουν ένα ευρύ φάσμα μεθόδων επικοινωνίας. Αυτό μπορεί να ποικίλει μεταξύ των εταιρειών binary options αλλά οι τρόποι συνήθως είναι μέσω τηλεφώνου, ζωντανής επικοινωνίας (live chat) και email. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι περισσότερες εταιρείες, αν όχι όλες, προσφέρουν υποστήριξη σε πολλαπλές γλώσσες.

Όσο περισσότερα χρήματα κάνετε κατάθεση τόσο περισσότερο ο μεσίτης (εταιρεία), θα δείξει ενδιαφέρον προς εσάς. Κάποιες εταιρείες (μεσίτες) προσφέρουν υπηρεσίες, όμοιες με αυτές μιας τράπεζας, όπου λαμβάνετε προσωπικά από έναν χρηματοοικονομικό σύμβουλο, συμβουλές για τις συναλλαγές σας. Κάποιοι θεωρούν ότι αυτό δεν είναι απαραίτητο στον κόσμο των δυαδικών δικαιωμάτων (binary options). Από την άλλη όμως, είναι ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα εάν επιθυμείτε να συναλλαχθείτε με μεγάλα ποσά ή μεγάλες ποσότητες, στον λογαριασμό σας.

Ρυθμιζόμενη αρχή

Είναι καίριας σημασίας οι εταιρείες που επιλέγετε να ελέγχονται από έναν αναγνωρισμένο χρηματοοικονομικό ρυθμιστή. Με αυτό τον τρόπο, η εταιρεία που θα επιλέξετε για τις συναλλαγές σας, θα είναι σίγουρα πιο αξιόπιστη και ασφαλής, από κάποια, που δεν υπόκειται σε κάποια ρυθμιζόμενη αρχή.